Nieuw gerestaureerde Lamborghini Countach 5000 QV

Nieuw gerestaureerde Lamborghini Countach 5000 QV

Tijdens Auto Moto d'Italia zie je niet alleen de nieuwste bolides, maar ook supercar iconen zoals deze Lamborghini Countach 5000 QV! Deze prachtige compleet gereviseerde en gerestaureerde Lamborghini Countach 5000 QV is sinds kort helemaal up and running en kan natuurlijk niet ontbreken in de Expo Haarlemmermeer.

In 1998 kwam deze Countach 5000 Quatrovalvole naar Nederland. Deze originele witte in Parijs geleverde Countach (1986) is echter sindsdien niet meer de weg opgegaan en werd twee jaar geleden als barnfind aangetroffen in een Friese schuur. De huidige eigenaar heeft vervolgens twee jaar lang intensief aan deze auto laten werken door de specialisten van Guus van Eijk met advies van de historische Lamborghini afdeling in Bologna. Geen detail van deze met rood interieur uitgevoerde auto werd overgeslagen en motor, bak, koppeling en techniek werden vernieuwd en de gehele carrosserie is tot in de puntjes weer in nieuwstaat gebracht.

Deze auto was tijdens het paasweekend voor het eerst te zien tijdens de IAMS 2018 en nu dus ook op deze show. Daarmee is dit een van de weinige rijdende Countachs in Nederland (naar schatting op nog geen twee handen te tellen).


Bekijk meer nieuws!